Nytt år, nya möjligheter
brukar det heta. Nya löften om en mindre fetare vardag eller mer lyckliga dagar
slukas av vinterslaskets gråa lata omgivning, och man är snabbt tillbaka till
gamla rutiner i köket och framför datorn.
Men så plötsligt hände det! En
liten spricka av ljus bröt fram, likt daggmaskarnas försök att inte dränkas i
jorden. Ljuset i tunneln blev starkare och några av oss lealösa individer som
fått ersätta nätternas spännande glädje, med billigare och mindre attraktiva
alternativ från Schweiz och Ryssland, fick hopp igen och vaknade upp en vacker
söndag morgon med…
Beskedet att NHL-lockouten var
över!!!
Lyckan var total och äntligen
så är den igång igen, världens bästa hockeyliga!
För de som inte är införskodd
med läget så har det varit spelarstrejk på andra sidan atlanten kort & gott
p.g.a. att spelare och ägare har haft svårt och komma överens om vem som ska få
alla extramiljoner. Kontrakt som stått på 15 år, lön på 90 miljoner dollar,
pensionssystem, vart spelarna ska dumpa ungarna på dagis, löften om ny tvål i
duschen och förbud mot Justin Bieber i omklädningsrummet har varit viktiga frågor
och alla vill helt enkelt ha sin del av den stora intäktskakan.
Men nu är det hur som helst klart
och säsongen är äntligen igång men med många frågor och heta topics som svävar
omkring likt en full älva på sin möhippa.
Den kanske viktigaste frågan
som nämns är främst om fansen ens förlåter NHL för det här giriga vanvett som
förstört halva säsongen? På de flesta håll har det låtit ”aldrig mer ska jag se
på skiten och de giriga spelarna”. Men likt en dålig bakfylla så är det
självklart att det händer igen, trots att du sagt ”aldrig mer” konstant en hel
dag.
Och mycket intressanta saker
har de första veckorna. Los Angeles har haft den bekanta bakfyllan efter
finalvinsten förra året och Washington ligger sist i ligan, medan lag som Boston
och Chicago har startat starkt och ångar på. Visserligen verkar Kopitar i LA ha kommit igång efter kanske alltför många semlor på Helmers konditori och lyft mästarna och cowboy-Ovechkin verkar ha vaknat med ett hattrock förra veckan.

Personligen så skyller den ena kocken resultaten istället helt på en spelar vid namn Kyle Quincey, som han anser inte är mer värd än den toaborste som han använder.
Säsongen i sig har annars bl.a.
dominerats av Rick Nashs övergång till Rangers, Greg Zanons skägg, Tomas Vaneks
starka start och att Sid ”the crying kid” Crosby är tillbaka efter sin
hjärnskakning. Nash har en hel del att bevisa tillsammans med hela gänget på Manhattan, och kan Sid visa att han är världens bästa och inte bara en
sidekick åt den ryska björnen Malkin? Dessutom ska det bli spännande och se om Zanons fru kommer att raka av skägget på honom när han sover?
Nu finns det flera lag, spelare
och saker att lyfta fram, men tyvärr får vi inte betalt i antal sidor (vi får visserligen inte betalt alls) men det här får räcka för den här gången,
för det spelar det ju ingen roll eftersom den eufori som inträtt i varje
hockeynörds kropp ger oss ett välbehag igen som kan liknas med välbehaget efter
sex. För äntligen kan man sluta tvinga sig själv att sitta uppe och kolla på
ett pisslag från Schweiz eller Tyskland, och istället se på riktigt hockey och
njuta igen.
Paella
Salt & peppar
Olivolja
4 st kycklingfiléer
300 g räkor skalade räkor
4 dl långkornigt ris
1-2 paket saffran
1,5 dl vitt vin
Färsk rosmarin
2 vitlöksklyftor
2 gula lökar
6 dl hönsbuljong (vatten+hönsbuljongtärning)
2 dl djupfrysta ärtor
1 röd paprika
2 citroner
1 tomat
Skär kycklingen i strimlor eller bara i mindre bitar,
och gör samma sak med paprikan och tomaten sen. Finhacka vitlöken och de gula
lökarna. Sätt på ett cyklop med snorkel för att undvika tårar.
Koka upp hönsbuljongen i en kastrull.
Fräs lökarna i lite olja och häll sedan i riset,
rosmarin, tomat och paprikan och låt det få fräsa tillsammans en kort stund
innan du häller i vinet (det du inte druckit upp själv) och saffran och låt det sjuda ett
tag. Häll sedan i hönsbuljongen och lite citronsaft och låt det sjuda ihop
ungefär 20 minuter under lock tills riset är färdigt.
Salta och peppra kycklingbitarna och stek dem i en
panna.
Blanda sedan i kycklingen, de skalade räkorna och
ärtorna i pannan och rör om lite lätt i 5-10minuter.
Garnera med rosmarin och citronklyftor.
Vill man ha lite annat som passar i paella så funkar
hummer, blåmusslor och lammkött (OBS: bör ej misstolkas) att ha i.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar