onsdag 6 oktober 2010

Pizza, om katten själv får välja del 1

Jag, Be-jorn Malters, skulle först och främst vilja tacka Davve Lundbärs för det fina samarbetet vi har på den här bloggen. En bra kille helt enkelt, även om han är en Rödvinge... dock påverkar inte det maten precis... hoppas jag.

En sak som jag vet att Davve och jag har gemensamt är kärleken till pizza, och eftersom jag vet att han liksom jag är en expert på ämnet så kommer jag bara prata om pizzorna här i USA.

För att komma lite i stämning har jag skapat en fin spotifylista: http://open.spotify.com/user/myguitariswhite/playlist/3ShJAyAllJIA6zJ6DXXhpK som har med pizza att göra.

Här i USA är inte pizzorna likadana som hemma i gemytliga Sverige. Här är det nämligen pepperoni på i princip alla pizzorna! (kanske inte på dem vegetariska men det skulle inte förvåna mig...). Man använder också "canadian bacon" som jag inte riktigt listat ut vad är ännu. Gott är det och eftersom jag inte bryr mig vad jag äter så spelar det inte så stor roll. Dem flesta pizzorna är dessutom tjocka d.v.s. som amerikanerna själva. Det finns dock tunna som dem hemma i Sverige men dem är inte alls lika goda.

För tre veckor sedan var jag på Papa Murphys för att köpa pizza, tyvärr gjorde jag minst 3 misstag:
1. Dem pizzorna måste du grädda i ugnen själv, och eftersom jag inte har bil/cykel fick jag gå med en pizzakartong genom större delen av Alexandria.
2. Jag har ingen ugn hemma, och pizzorna här i USA är inte till för att ha i micron... det blir som att käka deg med fyllning...
3. Det fanns tre storlekar där jag var: Medium, Large & Family. Jag såg dock inte Medium så jag tog en Large, och den var verkligen large. Hade ätit två bitar sen var jag rätt mätt, då hade jag inte ens ätit 1/5...

Vad är min favoritpizza då?
I Sverige består den av:
Skinka
Kebabkött
Jalapeños
Blandad sås.

I USA består den av:
Pepperoni
Green Peppers
Ham

Klassiskt. Kan dock inte laga pizza själv men det vet jag att David kan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar