torsdag 9 juni 2011

Flyg & mat

Innan David nu drar utomlands så tänkte jag själv erbjuda lite av min erfarenheter när det gäller den ökända flygplatsmaten. Även fast jag nu bara flugit med Delta när jag ska till/från USA har jag varit på diverse platser i världen (Thailand, Italien, Kroatien, Japan, Grekland, Singapore, Portugal, Norge & Malung).

När det har varit flygningar till Asien finns det vissa saker man måste ha i åtanke:
  • Lite med utrymme, både för benen och annars också. Om det är för att man tänkt sig att spara in pengar eller för att man går på generaliseringen att bara korta personer flyger låter jag vara osagt.
  • Man försöker locka med en orientalisk maträtt, men låt er inte luras. Oftast brukar det se riktigt illa ut, och smaker desto värre.
  • Inga skärmar i sätena.
 Detta kan dock vara generellt men det är i alla fall det jag utsatts för.

När det gäller Deltas flygningar (som gäller när man ska till Nordamerika) finns det andra saker att vänta:
  • Amerikaner har lite extravikt = Sätena bredare. Hamnar man längst fram mår man kung.
  • Flyger man via Amsterdam = Skärm i sätet = Se vilken film man vill, spela spel o lyssna på musik.
  • Flyger man via Paris = Ingen skärm i sätet = Inget av det jag skrev innan.
  • Flyger man via New York = Ingen skärm i sätet + Svensk besättning (jobbigt för dem har konstig dialekt...)
  • Maten som erbjuds är alltid pasta och kyckling, dock får man välja mellan dessa. Jag har tagit pasta alla gångerna utom mellan Detroit och Amsterdam som jag flög igår. Det ångrar jag än idag... Pastan håller alltid "hög" klass och det är verkligen en kulinarisk upplevelse som erbjuds.
  • Man får också en extra måltid (Till USA: En pizza slice + "Italiensk" Glass. Från USA: Varm macka med ost & paprika, en banan & ett glas juice).
  • Gratis dryck & snacks ges också! (Gäller ej alkoholhaltiga drycker & Pringles).
Kommer något av det här att hjälpa David? Troligtvis inte då han flyger en helt annan sträcka. Men kanske för er andra om ni någon dag ska över pölen och funderar på vart man bör mellanlanda. Jag ska prova att flyga via Tyskland & England någon gång också för att ge er lite mer rapporter.

Dagens recept: Peanut butter and jelly sandwich & Transtrands grogg

Ingredienser:
2 skivor ljust bröd.
Jordnötssmör.
Sylt (valfri, rekommenderar jordgubbssylt dock).
Billig rysk vodka.
Utflyktslemonad (Typ Cola eller Trocadero)

1. Bred ut jordnötssmöret på ena brödskivan.
2. Bred ut sylten på andra skivan.
3. Slå ihop båda till en dubbelmacka (om ni förstår vad jag menar)
4. Ta nu fram ett glas, fyll glaset med 80% vodka o 20% utflyktslemonad.
5. Njut av en god o näringsrik frukost.

Nästa vecka ska vi ta en titt på hur man utvecklar en sulky.

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar