En annan sak jag måste ta upp är hur bra David skriver. Det är en ära att få ha en matblogg tillsammans med denna stiliga, smart, välartikulerande man.
--------------------
Varje torsdag sedan skolan började i Augusti har jag och min polare Mike rest Alexandria runt för att leta efter den mest utsökta pizzan.
Regeln vi satte upp var att det måste vara ett pizzaställe, därför räknas inte bensinmackar & restauranger (för ärligt talat, vem har råd att äta där?): Vi bestämde oss också för att köra den klassiska amerikanska sägnen "Go big or go home" och beställde bara dem största pizzorna som fanns tillgängliga.
Därför presenterar The Mated Chef nu:
Björn Walters fantastiska resa genom Alexandrias pizzerior:
Papa John's Pizza:
![]() |
John Schnatter aka Papa john |
Därför begav vi oss iväg till pizzerian längst bort från min bostad.
Detta ställe hade givit en klaustrofobiker mardrömmar i tre veckor, det var riktigt trångt och det rymdes knappt 3 besökare där inne. Men när vi väl kom in och fick beställa fick jag se återse ett kärt ansikte:
Min gamle polare Ande från min matteklass. Han som bjöd mig på alkohol på min födelsedag så jag gick in i en glasdörr. Vi beställde den klassiska X-Large pizzan och han kollade på oss två beniga getter och frågade om vi menade allvar. Självklart gjorde vi det, vi var ju två seriösa personer. Efter 15 minuter fick vi våran pizza och drog hem. Den var lika vacker som Veronica Maggio utan hennes make och son.
Vad fick pizzan för betyg? Ja dags för Pros och Cons!
Pros:
![]() |
Vacker va? |
2. Köper man av Ande får man två vitlöksdippar & cirka 56 fefferonis extra.
3. Priset. Vanligtvis: $10. Med Andes rabatt: $8.
4. En av dem bästa pizzorna jag ätit (Mike tyckte den va sådär) & dippen gör pizzan fantastisk.
Cons:
1. Det tar cirka 10min innan deras maskin kan läsa några kort, så man får oftast stå där länge om man inte har cash på sig.
2. Ej gångavstånd då det ligger på andra sidan stan.
3. Väldigt flottig.
Betyg:
4.5 vitlöksdippar av 5 möjliga.
Dominos:

När vi väl skulle beställa betjänades vi av en sunkig 25+are som luktade väldigt annorlunda. Efter att ha betalat det ynka priset av $10 drog vi runt stan innan vi hämtade upp pizzan. Dock var det mycket trevligare att hämta upp pizzan, detta eftersom en riktigt snygg 18+are kom ut med den till mig. Så kanske dags att summera Dominos erfarenheten?

1. Snygg kvinna, hon kan gå långt, hon vet hur man delar ut pizzor.
2. Priset var lika som på Papa Johns, dvs 10dollar. Bra deal.
3. Det tog bara 5min att fixa pizzan.
Cons:
1. Killen där, nej tack.
2. Själva pizzan var inte så fin, pepperonin smakade bara fett & baconet smakade uppvärmt.
Betyg:
2.5 snygga kvinnor i kassan av 5 möjliga.
Pizza Hut:
![]() |
Det är insidan som räknas! |
Pros:
1. Pizza Hut får nog priset för stiligast insida, allt var verkligen uppbyggt som en restaurang! Man fick stå på ett visst ställe innan man blev visad till ett visst bord (detta gällde dock inte mig och Mike).
2. Det godaste jag ätit sedan Papa Johns, hade pizzan varit en hockeyspelare hade det varit en Peter Forsberg under hans säsong i Philadelphia/Nashville eller Mattias Sjögren under hans säsong i Färjestad förra året.
3. Inte flott alls!
Cons:
1. Inga 16inchare.
2. Priset, $10 för en 14, är inte den bästa dealen.
3. Väntetiden var ganska kännbar, trots att vi glömde pizzan p.g.a. hockeyn.
Betyg:
3.5 NHL12 matcher av 5 möjliga.
Papa Murphy's:
![]() |
Såhär såg vår pizza ut... |
Pros:
1. Storleken, så mycket pizza har jag aldrig sett i hela mitt liv. Skulle kunnat få bort svälten i Afrika två gånger om.
2. Priset, $14 bara! Det är verkligen detta som är problemet med USA. Om något som är extra small kostar $7, kostar extraextra large bara två dollar mer. Då väljer man ju självklart extraextra large även fast man måste äta det i fyra dagar också.
Cons:
1. Definitivt sämsta pizzan jag ätit. Höll väldigt låg klass, och anledningen till att jag åt resterna till frukost var att jag var lite "trött i huvudet" efter alkoholen.
2. "Take n' bake" formatet. Visst, det kan vara bra om man ska förbereda en "fin middag" och säga att man lagat pizzan för hand, men som nu när vi grabbar skulle må behövde vi först vänta 15minuter för att få pizzan och sen ytterligare 21minuter (plus uppvärmningstid av ugnen) för att kunna få äta.
Betyg: 1.5 flaskor absolut vodka av 5 möjliga.
Godfather's pizza:
![]() |
"I'll give him a pizza he can't refuse" |
Vi skulle egentligen ätit här förra veckan, men Mike handlade på Papa Johns istället. Detta var dock inte sista gången Mike skulle tabba sig. När vi väl beställde så sa han "gold crust" istället för den tjocka botten vi jämt använt oss av. Detta kostade oss $2 extra.
Men trots, Mikes fiaskon så var Godfather's fantastiskt gott. Slår till och med Papa John's! Dock var inte allt perfekt...
Pros:
1. Som jag sa innan var det den godaste pizzan i stan, punkt slut.
2. Väldigt italiensk stämning, förutom musiken som spelades där inne.
3. Pepperonin var väldigt kryddig och man kunde känna vilken energi som lagts ner på pizzan. Kvalité för kvantitet som sagt.
Cons:
1. Priset... $17... endast rika har råd att äta där. Drar nog hellre till Papa John's och betalar $8 mindre.
2. Definitivt kletigaste pizzan, fettet bara rann, dem behövde till och med ha ett extra skydd under pizzan så inte fettet skulle förstöra botten.
Betyg: 4 Marlon Brando som spelar Gudfadern av 5 möjliga.
Bonus:
Pizza Ranch:

Pros:
1. Bufféidén, väldigt läckert måste jag säga. Det var lite av en utmaning för mig och tysken att klämma i oss så många bitar som möjligt. Jag tror vårt rekord låg på 28 tillsammans (dock hade vi skippat frukost och lunch den dagen).
2. Variationer, man kunde skapa galna pizzor, prova en bit, sen inte äta något mer. Min favorit var Beedjorno special - Pepperoni, Garlic Sauce, Canadian Bacon & Bacon.
3. Det var ett väldigt fint ställe att äta på.
Cons
1. Vi åt därför mycket och tröttnade, sedan kanske inte kvalitén va så bra.
2. Många galna pizzor, men klassiker som pepperonipizzan tog jämt slut. Så man satt ofta och vänta på något gott.
Både pro & con:
1. Priset: $7.5 dollar för lunchbuffén, $9 för middagsbuffén. Bra om man äter mycket, men tänker efter kan man få 10 slice:ar för 10dollar på andra ställen.
-----------------------------
Vi kommer nu istället börja testa hamburgerbarer i stan (Mac D, BK, DQ, listan kan göras lång) och vi får se ifall det kommer upp på bloggen. Fast det kommer inte starta fören om 2 veckor, nästa vecka ska jag och Mike göra en egen pizza och se om vi kan slå dessa ställen.
Matbloggen har även lite andra planer på inlägg och jag hoppas ni fortsätter läsa så vi kan uppnå världsherravälde tillsammans.
På återseende sötnosar <3
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar