Då var vi tillbaka till den där tiden på året då solen tittar fram och skänker liv & glädje, och tvingar oss att ta fram "absolut torr" för att förhindra det allmänna problemet även kallat lökringar. Men visst så är det skönt med lite solstrålar, för precis som Hjalle & Heavy sjöng så är sommaren det bästa jag vet (i en sång som handlade om något helt annat).
Men mitt i detta gigantiska högtryck, som kan jämföras med trycket på Juholt tidigare i år, så har man under tidigare år haft en mycket viktig sak under denna tid, för att skänka lite extra ljus och glädje. Jag skulle kunna skriva hockey-VM, raggarbilar som kommer ut ur idet eller Eurovision Song Contest (men i det sista fallet skulle jag ljuga avsevärt), men inget av dessa är helt sant.
Jag pratar så klart om den roliga, variationsrika, flickvänsdödande välgörenhetskampanjen "mustaschkampen"!
.jpg)
Tyvärr så driver man inte vidare denna kampanj själva längre, men dem vill att man ska fortsätta att engagera sig med insamlingar, och självklart tycker vi här på matbloggen att de som orkat odla lite behåring och stolt spatserat omkring med det för att visa sitt stöd, ska fortsätta med det initiativ och den kampanjen som funnits förr om åren för era håriga överläppar!
Så unga som gamla, svenskar som norskar, män som kvinno... Eller nej kanske inte de sista. Iallafall, stöd kampen mot prostatacancern och visa ert stöd genom ett fjun eller två under näsan, för självklart kommer vi på The Mated Chef att ställa upp och försöka visa vad vi kan producera fram till er förtjuselse och stora skräck! Visserligen kan vi inte förmodligen inte mäta oss med Tom Sellec, Super Mario eller Hulk Hogan, men vi ska göra vårt bästa att för fånga er uppmärksamhet och slänga iväg en liten flörtig blick när vi går förbi i trappen där just DU brukar stå.
Kända mustascher vi minns
Hulk Hogans
Peter Griffins
Super Marios
Anders Juholts
Hilmar Heitschs
Erik Karlssons
Zeb Macahans
Kvinnan från "Arga snickaren"s
---------------------------------------------------
Pestopasta med tomat-, rödlök- och paprikasås
200 g pesto
Tagliatelle
1 rödlök
1 röd paprika
500 g passerade tomater
1 vitlök
1 röd chilipeppar
Salt
Olivolja
Gör så här:
Hacka rödlöken, finhacka den röda chilipepparen och skiva upp paprikan i ungefär 5, 6 lika stora delar på längden.
Lägg paprikadelarna med ”skalet” vänt uppåt på en ugnsplåt med bakplåtspapper, och grilla dem i ugnen på ungefär 175-200 grader.
Vet du inte hur man ”grillar” i en ugn? Det är symbolen med taggar nedåt, om du inte hittar den så frågar du mamma, det gjorde jag…
När du ser dem blivit nästan bruna på skalet så tar du ut dem och lägger dem direkt i kallt vatten en stund. Har du gjort rätt så ska du nu kunna dra av ”skalet”, sen är det bara att skiva dem i centimeterstora bitar. Har du gjort fel så är antagligen lägenheten i brand.
Häll i oljan och fräs löken i en panna och lägg sedan i de passerade tomaterna. Pressa vitlöken och häll i paprikan och salta efter smak. Häll i chilin och rör om under lagom värme.
Koka upp pastan.
Häll upp peston och osten i en skål och rör om till en rejäl sörja som du egentligen inte skulle vilja äta. Häll i sörjan i pastan när den har kokat al dente och rör om så att pastan är helt kletig och fin. Servera med pastasåsen och ett glas avslaget vatten eller unna dig en varm svettig folköl för att fira sommaren medan du luftar dina armhålor och mustasch.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar