Personligen så är det skolan som tar upp all tid, och även om inte hockeyn är kvar så går det ju att dyka ner i ett hav av euforisk TV-underhållning av sporten som alla älskar norr om polcirkeln och även nedanför den. Så där försvinner det mycket tid och inspiration för en klassisk maträtt skapad av våra svettiga och grova händer..
Men nu när man blev
Så detta blev kort och gott det ett panikrecept för att vi inte ska tappa rykte om att vara en (inte alltför värdelös) matblogg!
Håll till godo!
Och ser ni Björn hör av er, jag har inte sett han på ett tag!
Honungsglazerad Kyckling
En hel kyckling eller 1,5 kg filéer
1 dl soja
1,5 dl sweet chili sauce
1dl flytande honung
1 tsk paprikapulver
2 tsk dijonsenap
Salt och Peppar
Persilja
Rör ihop sojan, sweet chili, honung, paprikapulvret, senapen i en skål.
Lägg kycklingen på ett bakplåtspapper i en ugnsform och salta & peppra.
Häll på ungefär en tredjedel av glazen så de är helt insmorda som Arnold Schwarzenegger under Mr. Universum-tävlingarna.
Sätt in plåten i en kall ugn och sätt på 170 grader.
Låt den stå i ungefär 30 minuter eller så innertemperaturen är mer än 74 grader i kycklingen. Under den tiden så får du pensla på glazen allt eftersom flera gånger så den inte blir för torr (precis som vissa klasskompisars göteborgsskämt).
Sista omgången kan du strö över persiljan också.
Sista omgången kan du strö över persiljan också.
Ta sedan ut den och låt glazen dropa av innan du skär upp kycklingen i mindre bitar, och sen låter de svalna i kylen.
Servera kallt till nån kaninmat sallad eller coleslaw på fest eller till lunch på universitetet där Sögen inte vill äta lunch med dig längre.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar