fredag 12 augusti 2011

"Han är en sosse på isen!"

När jag kollade genom det klassiska arkivet i jakt på min faders ungerska recept hittade jag dessa godbitar som jag och min kockpolare skrev en gång på 80-talet. Läs och njut:


David Lundberg sågar Björn Walter!
Känslorna svallar vidare i den fysiska kvartsfinalserien mellan Hobbylandslaget och Malungs U-10. I går kväll var bybolaget bara några minuter från att gå fram till 3-1 i matcher, men en sen utvisning på David Lundberg gav Hobbylandslaget ett powerplay där Björn Walter kvitterade. Tobias Flink avgjorde sedermera matchen i sudden death.

Samme Björn Walter var den spelare som David Lundberg diskuterade politik med när han blev utvisad 4.11 före slutet av den tredje perioden. Efter matchen var Malungs liberalistiska back milt sagt upprörd över Walter agerande i situationen.

- Han är en "thrashtalker", en filmare och en jävla sosse på isen. Domarna vågade inte annat än visa ut mig. Det hände ju framför Hobbylandslags-fansens ståplats, säger David Lundberg till Malungsbladet.

- Jag hade fått två argumentationer rätt i ögonen. Jag gick in och stack en kniv på 26:an (Björn Walter) lite i ryggen. Han kastade sig direkt och domarna gick på det.

Malungs U-10 tränare David Lundberg lägger mer skuld på David än någon annan.

- Man kan inte utmana ödet så i det läget. Inte när domarna byter nivå varje period. Vi hade kontroll på situationen. Då får man inte ta en sådan utvisning. Man får inte vara argumentativ i överkant. Hobbylandslaget var inte förtjänt av det här, tycker han.

David Lundberg säger sig vara revanschsugen. Han tror att Malungs U-10 tar hem morgondagens match.

- Jag är säker på att vi vinner nästa match här. Vi var mycket bättre i dag.

-----------------------

och:

Hobbylandslaget kan gå miste om sin powerforward!

Björn Walter gjorde succé i Hobbylandslaget den gångna säsongen förde sånär sitt lag till kvalserien. Nu är risken att 18-åringen lämnar klubben.

- Just nu känns det som 50/50 att Björn fortsätter, Hobbylandslaget får anstränga sig lite till, säger hans agent David Lundberg till Malungs tv.

Björn Walter var en relativt okänd forward när han kom till Hobbylandslaget från Sälens IF den här säsongen. Det har han emellertid ändrat på under den här säsongen. Den Sälenfödde anfallaren konkurrerade ut veteranen Tobias Flink och befäste sig som en av allsvenskans mest pålitliga powerforwards.

Hans insats i korpen och framför allt playoff-mötena med Svesklagd IF och Irland IK, där han hade en poängprocent på 4.50 per match, har gjort honom till ett gångbart namn på marknaden när kontraktet nu löper ut.

- Jag har förslag från elitserien, men även från utlandet. Det känns helt klart spännande, men samtidigt trivs jag väldigt bra i Hobbylandslaget, säger Björn Walter till Kim P:s fjortisblogg.

"50/50 att Björn fortsätter"

Hobbylandslaget har erbjudit 18-åringen en förlängning, men kontraktsförslaget föll inte forward i smaken.

- Vi fick ett förslag i december från (också sportchefen) David Lundberg, som vi har tackat nej till. Och nu har Björn haft ett thailunch med David Lundberg. Jag räknar med att David återkommer så att vi kan hitta en lösning. Just nu känns det som 50/50 att Björn fortsätter, Hobbylandslaget får anstränga sig lite till, säger agenten David Lundberg.

Pengarna är en viktig faktor, men det finns även andra saker att ta hänsyn till.

- För Björn är det viktigt att känner att han får rikligt med ost. Björn har utvecklats mycket, ”Lubbe” (målvaktstränaren David Lundberg) har jobbat väldigt bra med honom. Men så klart: pengar är också en stor del, korpen har blivit en proffsliga, säger David Lundberg.

--------------------------

Jag hittade även ett till men jag väljer att behålla det för mig själv så länge. Istället tänkte jag rekommendera en rätt för alla svamp & pizza älskare. Jag ger er:

Pizza de Kantarelli


Ingredienser:


1 rulle smördeg
3 dl västerbotten ost
2 st små rödlökar
1 l kantareller
1 dl olivolja
1 dl gräddfil
1 knippe krondill
1 dl finskuren gräslök

Så här gör ni:
1. Skiva kantarellerna och rödlökarna relativt grovt, det ska ju vara lite att tugga.
2. Sätt igång ugnen på 200 grader.
3. Ta ut smördegen och lägg den på en plåt, lägg sedan på osten.
4. Vänd sedan runt kantarellerna och löken i olivolja & flingsalt.
5. Släng på jaktkrydda.
6. Stoppa in plåten i ugnen i cirka 12 minuter.
7. Ta ut plåten och lägg på dillen, gräddfilen och gräslöken på pizzan.
8. Om du har gäster kan det vara bra att du skär pizzan, annars skulle jag inte bry mig så mycket om det.
9. Till detta dricker ni en flaska rött vin och har ni gäster dricker ni i glas (alternativt turas om att halsa).

-------------------------
En anekdot från när jag var förr:

När min kusin var liten brukade han äta trädgårdssvamp, han var en sann svampgourmet! Detta ledde dock till ett antal sjukhusbesök men vad gör man inte när man har en förkärlek till svamp.
Det är väl ett under att han lever än idag...

Det var allt för denna gången, men vi kommer snart igen! (J*vla David ska få se Maggio... fyfan)
Puss så länge <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar