måndag 27 februari 2012

The Mated Chef undersöker: Att hantera dina lökar


Nu vet jag att minst hälften av er som klickat in för att läsa, förväntade er en stor bild på ett par bröst och hur man hanterar dem. Tyvärr måste vi göra er besvikna och säga att ni trodde fel, men om det finns nån som vill ställa upp på en sån underökning så mottager vi gärna bidrag med omedelbar verkan.

Nej det vi menar är att vi ska undersöka/lära ut är hur man ska hantera och hacka lök på ett bra sätt! Många tar bara fram en lök och ser inte ens om det är ett mjölpaket dem hackar, och slänger sedan ner den i pannan.
Dessa delikatesser har precis som skunkarna och giftiga fiskar ett försvar mot att bli uppätna genom att smaka eller lukta lite starkare(äckligare). Och det är just denna smak och försvar vi lärt oss att älska, hur det går till vette fan då vi inte steker skunkar speciellt mycket i pannan...
Det är just när man börjar sticka kniven i löken som man får tårar (för vem blir inte sur över att få en kniv i sig?!) och är dess försvar mot att vi gör som vi vill mot den. Innan dess är den helt harmlös.
För att minska chanserna att få tårar i ögonen kan man förbereda löken genom att ha den i kylen så den är kyld så att säga, samt att skölja den innan du hackar den.
Här kommer därför enkla steg hur man skär och hackar en lök!

Det du behöver är:

En fin lagom stor och rund lök och skärbräda
En vass kniv
Plåster, gasbinda, plåstertejp och resorb

Cyklop eller simglasögon






Gör så här:

Börja med att ta en resorb ifall du är bakfull. Precis som med bilar ska man inte använda en kniv inom 12 timmar efter att man druckit, då man kan lätt bli av med ett par fingrar eller andra utstående kroppsdelar.
Sätt sedan på cyklopet för att motverka tårarna som kan uppstå från löken, och man gråter mer än en flicka i tonåren över att ha missat Nickelodeon teen choice award.

Börja med att skära bort rotfästet och toppen på löken, och sen ta bort yttersta lagret och skalet. Man kan även låta rotfästet sitta kvar, då detta kan hjälpa mot tårarna
Skär 3, 4 snitt parallellt med skärbrädan nästan hela vägen mot rotfästet
Skär nu snitt på andra ledden istället mot roten igen, nästan hela vägen igenom. Använd knogarna för att styra och luta kniven mot, istället för att förlora några fingrar om du styr med dem

Skär nu löken på andra längden. Återigen, använd knogarna, precis som i alla gängslagsmål du varit med om. Vi vet nog vad du gör om kvällarna....
Har du gjort rätt, ska du få fina små lökbitar nu
Efter lite små missöden så avslutar vi nu allt
Finhacka löken sen efter smak beroende på hur smått du vill ha det





Med det så hoppas vi att du lärt dig ett enkelt sätt att hacka lök på, och om något, kanske fått en bättre förståelse varför det är skitsvårt att kunna spela TV-spel med en avskuren tumme som luktar lök.
Ha det gött folket och glöm inte att ta hand om era lökar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar