Självklart är vi här på The Mated Chef sena med det som händer under veckorna och att försöka sammanfatta det, men det har inte med att vi är tröga, har svårt att skriva & stava eller tappat lusten att dela med oss av våra geniala idéer. Vi är bara jäkligt lata.

Visst är det en svensk klassiker, men va är då klassiskt i Sverige? Vi skulle kunna gå in på vad Platons filosofiska teorier anser men då skulle hälften av er dö i tristess, och resten skulle sluta läsa bloggen. Alla ni 8 stycken.
Men i alla fall så lyckades en åkare som The Mated Chef sponsrat att ta sig igenom hela loppet, utan att kollapsa av andnöd och smärtan från nageltrång som han klagat på för någon månad sen. Och enligt honom så gör man det bara för att få dricka skidåkarens egna dunderhonung och doping (förutom det vanliga dopingmedlen); Blåbärssoppan.
Här kommer därför lite av en tre små rätter av naturens egna små oborttagbara (är det ens ett ord?) paintballkulor, låt det smaka!
Karlekons första medalj inom vasaloppet (ignorera namnet) |
Blåbärsoppa
1 dl socker
4 dl vatten (du får väl höfta till med hur mycket vatten och socker, beroende hur tjock och söt/sur du vill ha soppan)
300 g blåbär
1 msk maizena
Koka upp vattnet med sockret och rör runt tills sockret är upplöst. Häll i blåbären och låt sjuda upp. Tillsätt sedan maizena (lös upp i lite vatten först) och rör om.
Sila sedan antingen bort bären eller häll upp allting bara i en kopp.
Blåbärsmojito
½ citron
100 g blåbär
3 msk råsocker
1 näve myntablad
16 cl ljus rom
2 dl mineralvatten
jäkligt mycket is
Skär citronhalvan i skivor. Fördela skivorna, myntan, blåbär, socker och rom i glasen och pressa alltihop med t.ex. en muddlare (inte mugglare) så att smakerna släpper loss! Toppa med mineralvatten och massor med is och servera dina törstiga gäster omedelbart.
Blåbär med flytande honung, yoghurt och mandlar
1 msk skalade mandlar
150 ml grekisk yoghurt
2 msk flytande honung
250 g blåbär
Rosta/stek mandlarna i en stekpanna över medelvärme tills dem är gyllenbruna. Slit inte ögonen (inte ens brunögat) från dem, då de lät bränns vid. Häll över i en bunke och låt svalna.
Mixa ihop yoghurten & honungen, tillsätt sedan bären. Rör ihop ordentligt utan att förstöra allt för många bär. Dela sedan upp i små serveringsskålar.
Strö över med mandlarna och tillsätt mer honung om du vill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar