måndag 9 juli 2012

Alla heliga burgares vecka: Day 1

Äntligen är vi tillbaka från sommarfyllorna och dess avsevärda ångest som medföljer varje dag-efter. Och vad är inte bättre genom att börja med att fylla upp era förlorade dagar som ni saknat våra liberala ultra-abderitiska tankar och försätta er i lite grillhumör!

Vi kör alltså en hel vecka med sommarinlägg varje dag för att skölja bort era dystra regniga dagar som förstört sommaren redan ändå.

Och vad är inte bättre än med att börja med att summera vinterns högtid, NHL-säsongen? Ni kanske kommer ihåg vårt inlägg med förutsägelser om säsongen? (vem försöker jag lura, klart ni inte kommer ihåg nåt vi skriver, med det skiter vi i.)

Så klart är livet alltid en tävling så varför inte sätta poäng på vad vi trodde då och hur det utspelade sig? Och precis som i det verkliga livet så kommer ingen bry sig men vi kommer ha våra egon stärkta för nästa gång vi möts på bynn.

Vem får drafta först? Till vår besvikelse så hade vi totalfel här då både jag och BW hade tippat att Jets inte skulle hålla måttet. Istället så smackar Kane och grabbarna in en stadig säsong och nästan tar sig till slutspel, precis som det alltid varit innan i mediokra Atlanta. Men hur ska det gå nästa år, utan deras elaka odåga Oduya (insert aplaus here), det är frågan? En stor fet nollpoängare för oss båda.

Vem blir årets dark horse? Ja Wilds ledde ju NHL ett tag innan dem gick i kräftgång åter igen, och Björns val på Columbus var ju bland de sämsta vi sett i bloggens historia. Dock så blev ju Jeff Carter en vinnare tillslut och Jagr gjorde en av de bättre comebacker vi sett på ett tag? Oavgjort i poängen här.

Vem blir årets årets flopp? Toronto åkte upp i toppen och ner lika snabbt under säsongen, precis som kalvlevern i magen som jag åt igår, men Kessel levererade som den stjärna han är mynnad att bli. Ett halv rätt åt Björn alltså. Men Pittsburgh fick sig en tidig hemresa i slutspelet och allt annat än Stanley cup lär ju va en besvikelse i pingvingränden? Ett halvt poäng åt mig med.


"Jag är inte emot Toronto, jag bara skiter i att dem vinner"
 Klassiskt citat från en av kockarna

Vem vinner poängligan? Eftersom Stamkos tog hem målligan åtminstone så anser vi att vi hade rätt bra synskhet på detta. Men eftersom jag garderade mig så får väl jag säga att Björn har bättre magkänsla än mig, trots alla pizzor han hävt ur sig under årens lopp.

Vem blir årets svensk? precis som BW spontant och genialiskt hävde ur sig så blev Landeskog och Lundqvist våra stora svenskar i år och sopade banan med motståndet på awardgalan likt vilken curlingförälder som helst. Bara att hylla det galna geniet som satte spiken på huvudet.



Stanley Cup-mästare? Av de 4 lag som vi spådde som skulle gå till final, var det bara en som hade med det rätta laget som sedan också vann stanley silvriga potta, då jag en lagom berusad och oseriös kväll halvt på skämt skrev dit kungarna från LA. 


Det måste varit så här Gud kände sig när han skapade något på sin lediga dag?


Slutresultatet på våra spådomar blev då förlöjligande 1-2 till lé Walter som just nu dansar en vinnartango med en sopkvast säkert.


Och med det är det dags för våran första burgare som ska ut denna härliga burgervecka som vi utlovat! 


Eftersom det är grillväder (eller inte) så är det så klart att allt ska brinna som mordbrännaren en gång sa, så ta och brassa på grillen och börja fixa till dina burgare eller köp en salmonellafylld puck från butiken. Här kommer i alla fall det första gastkramande receptet!



-------------------------------------------

Ädel burgare med en vresig bacon

Ingredienser
140g ädel ost
2 dl créme fraiche
2 msk mjök
800 g färs
1 ägg
3 msk ströbröd
1 msk dijonsenap
1,5 dl vispgrädde
1 msk soja
1 tomat
225 g grillbacon
4 hamburgerbröd
ruccolablad


Blanda ströbrödet och grädden i en bunke och låt svälla i 10 minuter precis som magen efter en extra sliskig pizza. Tillsätt ägget, senap, soja, färsen och salt & peppar och rör om till en fin röra och forma fina bôrgare.
Smula sedan sönder osten i en skål och mixa ihop med créme fraiche och mjölk tills det skulle kunna se ut som något helt annat än blue cheese-dressing...
Grilla baconet knapriga, svarta eller ät råa som men man skulle ha gjort, och grilla sedan även burgarna  ungefär 4-5 minuter på varje sida.
Servera med dressingen, baconet, tomatskivor och ett ruccolablad (maskrosblad) och sommarens första drinktips; absint.

Bon à petit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar