![]() |
Svensk högsommar |
Och högsommaren rullar på med myggen, regn, algerna, regnet, knotten, regnet, turisterna, regnet, nakenbad, regn, sprit, regn, raggarbilar, regn, grillchill och regn, men det finns ju lite tråkiga saker som kan inträffa mitt i semestern för oss vanligt dödliga bönder också.
Det kan ju till exempel bli lite regn vissa dagar?
Och även om vissa av er är lite av en järnlady med stålmus, och vågar trotsa vädret så är det inte så roligt att sitta ute i bar överkropp och spela kubb i partyhattar och sjunga Tomas Ledinsånger i monsunen.
![]() |
Tomas Ledin |

En regnig sommardag kan du till exempel:
- Springa naken genom grannkvarteret eftersom alla andra förmodligen glor på TV istället.
- Plugga inför omtentan som snart kommer.
- Sy dig en batmandräkt och sätt dig på taket för att stirra ner ”mot den dystra regniga staden där ondskan åter har fått grepp” (detta är min personliga favorit som jag använder mycket av i K-town).
-Anordna en skattjakt för dig själv (eller med polare). Göm några saker, gör ledtrådar, sup er så fulla ni glömmer allt och sen gå på skattjakt.
-Bygga en vattenrutschkana inomhus nerför trappen (OBS krävs en trapp).
-Läsa alla våra 100 inlägg på matbloggen.
-Lära dig morsekod, väldigt praktiskt under tentor och test när man inte får prata.
-Ha ett ”rederiet”-marathon
-Bygga en ark ifall att regnet är början till en syndaflod.
-Börja kolla på google, blocket, tradera och svarta marknaden efter 2 djur av varje sort till din ark.
-Lär dig att blanda olika drinkar och bli kung i baren inför festerna. Att kunna supa folk under bordet med 90/10 drinkar utan att folk märker det, är också en talang som måste övas på.
Och även om det regnar så går det ändå att grilla om man har paraply, stövlar och en jävla massa tändvätska på grillen. Viss skada kan eventuellt uppstå.
Så ut med grillen igen, här kommer nästa grillade burgare!
Älgig burgare med rödbetscoleslaw
Ingredienser
500 g älgfärs
1 msk viltkrydda
1/2 tsk & 1/2 peppar
1 msk neutral olja
200 g strimlad vitkål
150 g rivna rödbetor
1 dl majonäs
2 dl gräddfil
2 msk vitvinsvinäger
Hamburgerbröd
Salladsblad
1 tomat
Blanda ihop färsen på liknande sätt som vi gjort tidigare när vi gjort burgare, fast med en älg istället! Pensla burgaren med olivolja och grilla varje sida 2-3 minuter. Blanda till kålsalladen i en bunke, släng på i bunken på burgaren tillsammans med tomaten och salladsbladet.
Boooom, klassisk älgburgare färdig!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar