
Men nu ska jag berätta en ganska klassisk historia från min tid i Minneapolis.
Det var en vacker kväll i maj, ni vet en sån här kväll när solen är på väg ner och man känner en sorts glädje i hela kroppen. Just då slog hungern till. Min far undrade vad vi skulle äta och jag tänkte långsamt men stabilt. Då slog det mig:
White Castle!

Vad var detta egentligen?
Min far och jag beställde in mat och efter ett tags väntande kom ordern ut, det vi fick se var små fyrkantiga burgare som var gråfärgade. Ovanpå dessa var det inget annat än en pickle.
Vad var detta egentligen?
Vi tog några tuggor och det smakade helt skumt, vi visste inte om det ens var nötkött eller om det var något grannen kört över på motorvägen och som denne låtit ligga där.
![]() |
Gräs istället för burgare hade kanske funkat? |
Vi tog några tuggor av stripsen och de smakade väl inte helt illa, men var väl kanske inte det bästa vi ätit i våra dagar. Vi tillät oss skölja ner upplevelsen med halvljummna Mtn Dews, men smaken av besvikelse kunde inte ens den kallaste av utflyktslemonader skölja bort.
Kanske uppskattar man bara White Castle om man är hög?
Betyg:
Stripsen: 2 Harolds av 5 möjliga.
Burgaren: 0.5 Kumars av 5 möjliga.
Slutbetyg: 1 haschburgare av 5 möjliga.
Wendy's

Betyg:
Stripsen: 4 burkar med havssalt av 5 möjliga.
Burgaren: 1.5 öde missformade burgare av 5 möjliga.
Slutbetyg: 2.5 restauranger mitt ute i bushen av 5 möjliga.
Eftersom jag är en man med många kvalifikationer som även deltagit i Rom-festivaler (inte staden utan folkslaget) så ger jag er därför en burgare med lite sting i:
Hetlevrad burgare från Tjeckien:
Ingredienser:
½ kilo köttfärs.
2 chilipeppar (starka!)
3 matskedar BBQ-sås.
Jaktkrydda.
Ost.
Bröd.
Sallad (ni vet vad jag tycker vi det här laget)
Vi börjar med att finhacka chilin och behåller fröna för en
extra stark burgare. Vi blandar senare detta med köttfärsen i en plåtbunke.
Till det tillsätter vi jaktkryddan och BBQ-såsen. När dessa ingredienser fått
sig en rejäl mysstund formar vi det till fyra friska burgare och steker dem
tills de fått fin färg på båda sidorna. Låt sedan osten smälta på burgarna och
stoppa sedan in dessa vackra skapelser mellan två skivor bröd vardera. Om ni
vill förstöra burgarna så lägger ni nu också på lite sallad.
Imorgon börjar dag sju av marathonet och vi får se vad David hittar på tills dess!
Puss!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar