
Nu passar vi istället på att säga grattis till Växjö! Laget som ingen trodde på har samlat ihop 23 poäng på 9 matcher (av 27 möjliga) och tagit ett steg in till finrummet. Hur ska nu Växjö klara sig i elitserien? Jag tror man kommer göra det bra faktiskt, laget är känt för att värva smart med en låg prislapp och det brukar alltid sluta bra. När lag som Rögle & Mora har åkt ut är det för att man satsat på bärplockare & legoknektar. Men gör man som AIK & Luleå kan det faktiskt sluta riktigt bra!
Växjö är en stad jag aldrig varit i, men jag har däremot stått och käkat korv på en bensinmack utanför staden (fast det var ingen höjdare).
En sak som Växjö är känd för är att staden har hunnit brinna TOLV gånger! Orsaken till det är relativt okänd (till den bemärkelsen att jag inte orkat leta fram varför) men jag tror det har att göra med okunskapen i att laga mat. Även fast jag känner två personer från Växjö (eller i dagsläget en, den andra försvann bara... vi kanske får sätta upp lappar) så har bloggen faktiskt få läsare från staden.
Innan vi nu går till varmrätten serveras här lite andra delikatesser:
Låtar som har med Växjö att göra:
Genom eld - Oskar Linnros
Juicy - The Notorious B.I.G.
Bite The Bullet - Bullet
Personer från Växjö:
Jonas Björkman (Tennisspelaren)
Carolina Klüft (ehm... ja hon som påminner lite om Gollum).
Annan "intressant" fakta:
BBC utsåg Växjö till Europas grönaste stad.
Dagens recept:
Sorksallad (eftersom man är den grönaste staden och Växjö-borna dialekt påminner om sorklätet).
Ingredienser:
400g fetaost
3 tomater
1 gurka
2st uppståndsväckande sorkar
50g oliver (valfri färg, om du inte är rasist så att säga)
2 röda lökar (hehe lök)
2 salladshuvuden (Inga riktiga huvuden)
Lite persilja
Måttlig mängd oregano
En del mynta
2 vitlöksklyftor
1 dl äppelcidervinäger
1 dl motorolja
½ tesked socker
3 ägg
1. Sätt ugnen på 250 grader (inte på det snuskiga viset)
2. Gnid in sorken Ulf (jag föredrar att döpa mina sorkar innan jag äter dem, känner personligare) i olivolja och rosta den i ugnen i cirka 10 minuter. Gör liknande med sorken Rune efteråt (mina sorkar brukar inte komma överens). "Ta av dem kostymen" och lägg åt sidan.
3. Smula ner 200g fetaost i en hink. Vispa ner 3 ägg med 1 matsked motorolja och rör ner det organiserat. Spar lite till pensling dock, annars blir Rune arg.
4. Pensla Rune ordentligt och lägg en matsked ostsmet på han, gör samma sak med Ulf fast UTAN penslingen, vik in benen & armarna och rulla ihop dem. Skär nu sorkarna i härliga bitar med en triangulär form.
5. Lös socker i vinäger i en annan hink. Pressa i vitlök, skär ner hälften av örterna och vispa i motorolja & jaktkrydda (salt & peppar).
6. Skölj grönsakerna och skär dem grovt, löken strimlas och tvättas av i grannens badkar (billigast så).
7. Vänd runt tomaterna, gurkan och löken med lite av vinägern och tillsätt resten av örterna, jaktkrydda gärna.
8. Lägg upp salladen i en pizzakartong, släng in Ulf & Rune som har hunnit mogna och garnera med lite grankottar här och där, toppa med oliverna och resten av fetaosten.
I nästa avsnitt ska vi ta reda på hur man hyvlar en ulk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar