lördag 30 april 2011

1 vecka kvar!

Om en vecka fyller storkocken Björn Walter 20 år. Det har visserligen den bäste bloggaren redan gjort och det förklarar också varför dennes inlägg varit mognare, bättre och stiligare.
Men nu går vi mot bättre tider! Löften om kärlek fyller oss till bredden och lägg där till hur våren gör oss människor till känslosamma maskiner, där de traditionella värderingarna ofta får tampas med nymodighetens vidunder. Innan vi går vidare måste vi konstatera att författaren till detta inlägg (Processor Björn Walter'n) inte är berusad eller hög.

Vi skulle egentligen haft ett påskinlägg, men ska sanningen fram har både David & Björn haft det tufft nu. David har tampats med tentor och Björn har bedrivit väpnad kamp mot sina inre demoner.
Men vi ger er ett muntligt löfte som är skriftligt, det kommer att komma en påskspecial (kanske dock inte fören nästa år men vad gör det).

Förutom en maträtt rekommenderar jag: Veronica Maggio – Satan i gatan
Denna förtjusande kvinna är väldigt, väldigt, väldigt stilig! Förutom utseendet är hennes röst lika vacker som en svamp på sommaräng. Just nu har jag inte hunnit lyssna genom hela albumet riktigt för att kunna ge ett rättvist betyg, men än så länge håller den mycket högre klass än tidigare album.

Dagens recept: Bäverspätt med potatissallad


Ingredienser:

En händig man med jägarlicens (eller ett gevär)
1 bäver
0.5 dl het mangochutney
0.5 dl soja
8 st grillspett
800 g potatis
4 vitlöksklyftor (är man kärring kör man 2 bara)
1 citron
1 tsk kapris
0.5 dl olivolja
salt
peppar
sallad

1. Be den händiga mannen att leta reda på en bäver i skogen.

2. Slit av benen på bävern på ett barmhärtigt sätt och se till att inte få med bäverhåret, inte så trevligt att ha i maten.

3. Lägg grillspetten i kallt vatten o låt ligga i 30 minuter/en halvtimme. Detta är inget måste och ska en mordbrand startas rekommenderas snarare att du inte gör det utan häller på lite tändvätska.

4. Koka potatisen i lättsaltat vatten SKALA INTE POTATISEN INNAN! Häll av vattnet och låt potatisen chilla lite.

5. Trä upp bäver på spetten. Blanda samman chutney och soja till en fin blandning.

6. Krossa vitlöken och pressa citron över dessa. Rör samman vitlök, citronsaft, kapris och olivolja. Ha på rikligt med salt o peppar.

7.  ”Ta av kläderna” på salladen och lägg allt i en bunke med isvatten. Detta gör vi för att den ska bli krispig o fräsch till kvällen. Lyft senare upp salladen och låt den inte ligga där våt, kan få ödesdigra konsekvenser.

8. Skiva potatisen och lägg det nu i dressingen.

9. Grilla bävern på en manlig utegrill o om du känner för det så pensla med chutneygrejset.

10. Blanda på ett manligt sätt ihop potatisen med salladen, servera nu bäverspetten!

11. Njut med en Transtrandsgrogg (80% Absolut Vodka, 20% utflyktslemonad).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar