Ja vad annars? Visste redan när jag flyttade ner till den förlorade staden Atlantis (Karlstad) att vi skulle ta hem Le Mat. Samtidigt som jag tog ockelbon ner, så passade också bl.a. Frögren och gamle Pelle på att åka hem te gamle Värmeland. Och vi vet ju sen igår hur det gick.
Nu var det ju så att jag och Björn lovade varandra att vi inte skulle skriva om våra favoritlag, men idag så här på guldets bakfylla så tänkte jag göra en rövare (inte GÖRA en rövare, utan mer jävlas med Björn tänkte jag) och skriva om just Färjestad!
SM-guld 2002, 2006, 2009 och 2011 säger det mesta? Emil Kåberg säger det mesta? Jörgen Jönsson säger det mesta? Per Ledin säger det mesta (han har verkligen sagt det mesta)? Vargarna från värmland är det mesta och nästan det bästa. Iallafall IÅR, för att stilla eran ilska som inte håller med mig.
Nu är det ju så att detta inlägg är bara en hyllning för GULDET så jag ska inte gå in mer på själva laget, ni vet mycket väl vad det är för lag. Det laget som vann GULD.
Låtar som har med Karlstad att göra
Värmlänningarna - Sola i Karlstad
Queen - We are the champions
Håkon Banken - Härlig Värmland
Kända personer från Karlstad
Adam Alsing (Känd radiokille som verkar vilja synas i TV också)
Stefan Holm (OS-guld ju?)
Dagens recept:
Nerbankad renfilé från Skellefteå
1 lagom stor renfilé (så det räcker åt flera personer)
Potatisgratäng (gör egen eller köp färdig, vilket som, orkar inte ge ett sånt recept också)
Rödvinsås
Gröna/Röda grönsaker - Morötter, paprika t.ex. (jag vet att morötter inte är grönsaker...)
Extra - Kantareller
Extra - Champinjoner
Gör så här:
-Skär filén i centimetertjocka bitar. Banka sedan ned dem så dem är platta och har dubbel så stor storlek. Använd gärna Jonas Frögren, Sanny Lindström eller Emil Kåberg för att banka ner dem totalt. Krydda dem med salt och peppar
-Grilla, stek eller ha filéerna i ugnen tills dem ser fina och möra ut. Avgör i sudden death genom att tillsätta mer krydda efter smak, eller avbryt allt med ett brandlarm.
-Om ni väljer att steka! Börja med att bryna filén. Lägg sedan till kantareller och smörstek dem. Lägg sedan i filén igen för att få med en svampsmaken. Svampen ska ha plockats tillsammans med Mikael Johansson i Arvikaskogarna.
-Om ni väljer att grilla! Grilla Champinjonerna och grönsakerna tillsammans med filén på grillen. Använd Rickard Wallins grill för bästa resultat (han har råd att köpa en ny).
-Fixa till potatisgratängen, fråga mamma hur man gör. Annars frågar ni Jonas Brodin, en ungkarl som han måste ha gjort det måååånga gånger.
-Släng ihop en enkel rödvinsås (alla recept jag hittade var så långa, så ni får komma på det själva, vi får ju inte betalt per bokstav här på bloggen precis), låtes provsmakas av Dick Axelsson.
- Koka, grilla, rosta grönsakerna efter egen smak och tycke, men servera inte åt Martin Sevc. Tjecker äter inte grönsaker.
- Serveras på finporslinet och skicka iväg på analys hos Erik Granqvist. Är den godkänd är det bara att njuta.
Sen är det bara att avnjuta denna måltid i väntan på guldfirandet på torget som sker om en halvtimme drygt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar