"Ja det var ett tag vi skrev något seriöst recept här", sa jag en gång till Björn (may he rest in peace) och därför så får jag helt enkelt ta tag i det. Det är inte enkelt, efter vår serie om flingpaketen, men jag ska göra mitt bästa att hålla uppe den standarden som vi satt så högt att tillochmed en daggmask skulle få höjdskräck.
Så eftersom jag är uppe i Dalarna igen (sjuk oxå för tillfället men inte lika döende som min "partner in crime in another state") och för att riktigt hedra vårt fina land och de framgångar som vi har för tillfället av alla dess slag, så tänkte jag göra en riktigt hederlig nationalrätt: Thaiwok.
Det du behöver är
-Kycklingfileér/fläskfileér
-Grönsaker (köp frysta grönsaker som det redan står "wok" på om du inte orkar bestämma det själv)
-En härlig sås, som dom säljer på Ica/konsum/Lidl/Willys/svarta marknaden/hemköp/okq8/bolaget.
Dessa såser är oftast från Santa Maria eller nåt sånt företag och finns där alla thaisaker är. Det brukar finnas "Sweet&Sour sauce", "oyster sauce" och massa andra knepiga saker!
-Soyasås
-"Lis" eller nudlar
- Skär upp kycklingen/fläsket i små bitar och stek det innan du lägger i wokgrönsaker.
- Låt grönsakerna inte steka sönder
- Häll i soya och rör om, det ska smaka soya om det (men det är upp till dej)
- Häll i såsen och rör om så att hela wooken tar upp såsen, eller så följer du receptet på förpackningen, vad vet jag?
- Serveras sedan med lis eller nudlar!
Perfekt till matlåda, finmiddag eller om du ska ska kasta på någon politiker!
Nästa gång ska vi kolla lite närmare på utländska mattraditioner! Finns det något äckligare än aphjärna att äta, har verkligen Jörgen Aukland använt sig av Aboriginernas urgamla sed att äta rostade larver istället för sportdryck under vasaloppet och klarar Björn av att äta den mat som serveras i USA? Missa inte det!
Dagens mattips: Det du inte kan tugga måste sväljas helt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar