fredag 18 mars 2011

Ny serie: Hockeysnus, utslagna tänder och varmkorv

Idag fick jag ett brev från min käre vän Björn från andra sidan! Visserligen var det inget brev utan på Facebook. Och det var inte från andra sidan utan från USA, vilket är ungefär samma sak, men det var från min käre vän Björn iallafall!
Han hade kommit på en idé att vi skulle göra en ny serie som skulle handla om hockeylag och koppla dessa till olika recept, nu i slutspelstider och allt! Både jag och Björn har ju erfarenheter från den ädla sporten då jag fortfarande är aktiv, och Björn nyligen lagt skridskorna på hyllan efter 23 mycket bra år i den internationella korpligan med sitt lag Hobbylandslaget!

I och med att Björn kom på denna idé så visar det bara ännu mer vem som verkligen är hjärnan av oss 2, och det är med stor ära jag, utan att slösa fler rader, presenterar seriens första lag: Skellefteå AIK!

Skellefteå, Hårde Hardys ståltråds-ätande gäng, guldstaden, den billigare kopian av Woodstockfestivalen (Trästocksfestivalen), och orten där Sveriges största export föddes: Victoria Silvstedt.
Denna stad har en speciell plats i mitt hjärta, då min mormor & morfar bor här, och det är ett recept som min mormor alltid brukar göra som jag ska dela med mig av. Jag pratar så klart om kroppkakor! Dock så heter det "palt" i Norrland, så jag vet inte varför hon kallar det...

Låtar som förknippas med Skellefteå
Sator - Wanna go home
Skumdum - Världens bästa AIK
Rick Astley - Never gonna give you up


KROPPKAKOR / PALT

Ingredienser

1 kg potatis
2 tsk salt
1 liter vetemjöl
200 gram rimmat fläsk
4 liter kokande vatten
2 msk salt

Skala och råriv potatisen. Arbeta samman med salt och vetemjöl till en lös deg. Forma degen till bollar med händerna. Doppa händerna i kallt vatten så går det lättare.

Skär fläsket i små tärningar. Gör en fördjupning i varje boll och lägg i 1 msk fläsktärningar i varje, vik över degen och platta till bollen. Lägg ner paltarna i kokande saltat vatten, och låt dem sjuda i ca 1 timme.

Servera paltarna med lingonsylt och smör.



Tack o Hej, imorn blir det fest hos Joel och mig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar