måndag 21 mars 2011

Hockeysnus, utslagna tänder och varmkorv (del 3, Borås)

Har precis hunnit torka klart mina tårar för Davids vackra inlägg. Jag minns själv vår sjukhusvistelse och all smärta vi fick genomlida, men nu kan min käre vän äntligen köra motorcykel!
Vi har nu kommit till del 3 i vår hockeyserie och denna gången står Borås för underhållningen.

Borås HC bildades 1969, men det skulle dröja fram tills nåt år (typ 08?) innan man kom upp till Allsvenskan. Laget håller för det mesta till i nedremitten av tabellen och är ett lag som egentligen ingen bryr sig om.
Man har dessutom ett samarbete med Frölunda (kallat Köpelunda i folkmun) där man får låna spelare.

Eftersom jag aldrig har varit i Borås, ska jag inte döma staden, men nog känns det inte så troligt att laget ska ha fans när Elfsborg spelar fotboll där. Det känns heller inte som jag kan associera något med denna staden vilket gör detta inlägg rätt meningslöst, det enda jag vet är att man har en stor pinocchio staty i staden.
Men ett recept kan jag nog bjuda på och eftersom jag vet att Borås ligger i Västra Götaland, och att Västra Götaland har en trana som landskapsfågel så blir det ett recept innehållande tranbär som jag väljer att kalla "Cuit à la Vapeur Pie Bavarade".

Men innan jag släpper receptet tänker jag ge er lite mer saker att tänka på när det gäller Borås:


Låt som har med Borås att göra:
Sämre Lögnare - Nikola Sarcevic
Bonuslåt:
Borås, Borås - Galenskaparna


Känd person från Borås:
Björn Hellqvist (som jag har träffat på riktigt).


Special Receptet:


Cuit à la Vapeur Pie Bavarade

Ingredienser:
2 st överkörda skator
150g färska champinjoner (funkar med gamla också, men det ska ju vara nytt och fräscht helst)
16 körsbärstomater
1 röd chili (Funkar utan för dem ömtåliga kvinnorna samt Robin Andersson)
2st saftiga, stora lökar som är helt perfekta! (Nej jag talar om vanlig salladslök)
8 hönsbuljongtärningar

1kg potatis
5 msk fisksås

2 msk fransk senap (Ett måste för en kurdisk upplevelse... eller var det kuldinarisk?)


Tranbärssås:
225 g tranbär (funkar lika bra med kiwi & hallon också)
1.25 dl strösocker
0.5 dl pressad apelsin (men det går bra med mango också, jag testade igår!)
0.5 dl hembränt


Hur lagar jag detta då?

Börja med tranbärssåsen:

1. Blanda alla ingredienser i en originell kastrull

2. Låt koka på låg värme i ca 15 minuter tills det tjocknat lite.

Sen tar ni resten:

1. Leta reda på någon överkörd skata (jag har tur som har en kusin som har ett par i frysen).

2. Skär skatan i strimlor.

3. Dela champinjonerna & körsbärstomaterna.

4. Kärna ur chilin och känn hur den franska sommarkärleken lyfter ditt inre.

5. Ta på lökar och skär sedan dem.

6. Blanda buljong och tranbärssåsen i en stor grön kastrull o tillsätt chilin samt hönsbuljongen.

7. Koka upp och låt mästerverket sjuda i ca 15 minuter.

8. Koka potatisarna.

9. När potatisarna är klara lägger du dem på golvet.

10. Lägg ner dem vackra men vilda skatorna i soppan och sjud tills de är genomkokta (skulle tippa att det tar cirka 5min, men är inte helt säker, men vem är väl egentligen det?)

11. Tillsätt champinjoner och tomater och låt sjuda i ytterligare någon minut.

12. Blanda i fisksås och fransk senap.

13. Lek nu vidare med lökarna och strö det över grytan.

14. Plocka upp potatisarna från golvet och ät nu dessa tillsammans med den vackra grytan.

Ta vara på ungdomen och ha inget ont i sinnet. Luften smakar trots allt jordgubbspaj.

Puss <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar