Som herr Walter sa förra gången så avslutar vi hans serie om flingorna och startar om på 3 helt nya serier! Så i väntan på att Björn skas släppas från FBIs förhörsrum (på grund av vår negativa tolkning av de amerikanska flingorna) så ska jag börja med nästa serie: Överklasskäk vs budgetvarianten, där vi tar en riktigt dyr o snobbig rätt och trackar ner på den och tar sedan den totala motsatsen till den rätten och skapar ett recept som passar studenternas budget!
Idag börjar vi med Oxfilén. Serveras hur du vill, med vad du vill och helst med ett osprucket glas rött vin. Bearniessås, Potatissallas, en till Oxfilé, inga grönsaker, klyftpotatis, rödvinsås och svamp är populära tillbehör, men vi ska fokusera på det dåliga istället!
Det värsta är (inte det allra värsta Björte, det värsta angående oxfilé) att det kostar som själva f*n.. Halva studiebidraget går ju åt genom bara att dregla på den i köttdisken, men det kanske var för att den inte gick att sälja efter att jag gjorde det..? Men fast den är så dyr så serveras den hela tiden också, alla serverar ju den jämt! Till nyår, alla finfester, påsk, jul, Hallowen, dop, bröllop, kalas, hockeykvällar, tentafester, fyllekäk, matlådor... Överdriver lite kanske, men alla klagar på att det är så dyrt, men ändå köper alla det? Dessutom finns det en facebookgrupp som heter "alla vi som hatar när man snubblar på en oxfilé", så jag antar att det måste vara ett stort problem då?
Den totala motsatsen till denna rätt nu då.
Oxfilé kommer alltså från en oxe (manligt nötkreatur dööööh?). Oxen är ju också ett stjärntecken, vilket har sin totala motsats i väduren. Vädur är ett slags får som finns i olika arter runt om i världen. Och lammet är ju fårets barn och just Lambi som syns på toapappret är ett lamm, och detta toapapper är väldigt populärt just för sitt lena papper. Därför är det Tikka Masala som ska in på vågrätt 12!
Dagens budgeträtt: Tikka Masala

Kan köpas som färdig rätt, spice mix eller så gör man det direkt från den levande kycklingen!
Det jag föredrar är att skära kycklingen själv och lägga i de grönsaker jag tycker passar själv i en wokpanna, sen häller jag bara i Santa Marias "Tikka Masala Spicemix"och rör om. Bara och följa instruktionerna på påsen och leva i sin egna lilla värld medan pannan gör jobbet!
Serveras med ris och bröd, svingött med en Indisk rätt som är uppfunnen i England till veckans alla dagar, och kan njutas överallt i husets alla rum och vrår!
Tills vidare så hoppas vi att Björn snart släpps fri och jag vill bara avsluta med ett mycket intressant fakta taget direkt ut verkligheten:
"Chuck Norris äter ingen mat, han bara beordrar maten att hoppa ner i magen"
Värt att funderas på
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar